RSS
 

Goede Doelen van Enak-Enak

Sinds de start van Enak-Enak is er altijd een gedeelte van de omzet gestoken in projecten ter ondersteuning van arme mensen in Indonesie. Deze projecten worden altijd in eigen beheer gedaan zodat 100% ten gunste is van de kansarme mensen. Kortom met uw bestelling bij Enak-Enak ondersteund u ook projecten om het leven van arme mensen beter te maken.

In 2019 hebben we ons eerste project kunnen uitvoeren en hebben we 50 arme gezinnen geholpen met mooie spulletjes voor kinderen en ook een veilige hygiënische besnijdenis. Wat wij vaak als Europeanen niet realiseren is dat het voor deze kinderen het vaak een onhaalbare droom is.

 

Het jaar van COVID19:

In 2020 bleek ons plan door het Corona virus helemaal in duigen te zijn gevallen en hebben we de plannen bij moeten stellen. We hebben daarom ons plan aangepast en gekozen om een kindertehuis, een dakloze opvang en 60 arme gezinnen te verwennen met eten en andere primaire levensbehoefte. Een grote uitdaging!

Ook hebben we elke vrijdag op kleinere schaal hebben we voor arme kinderen iets willen betekenen.

25 december 2020 hebben we arme en dakloze mensen van een maaltijd voorzien. Hieronder een kort filmpje gemaakt voor 1 van onze medewerkers.

December: Arme en dakloze mensen voorzien van en maaltijd.

In april hebben we de nodige voedselpakketten uitgedeeld aan een kindertehuis en een bejaardentehuis alsmede dakloze mensen.